„Minden kezdetben lakik egy csoda,

ami megvéd bennünket és segít nekünk, élni.“

Hermann Hesse

 

Ezen az oldalon számos kérdésre kaphatsz választ, amelyeket lehetséges, hogy még fel sem tettél magadnak. Egyes témákhoz kapcsolódóan még egy rövid videót is készítettünk kiegészítésképp. Minden esetben szeretnénk itt, infókkal, tippekkel és hasznos tanácsokkal segíteni. Ezt az oldalt folyamatosan egészítjük ki és bővítjük. Kérlek, olvasd végig figyelmesen ezt az oldalt. Ez a lehető legjobb felkészülés a rád váró 24 órás extrém kalandra.

Extrém-túrázók, extrém-futók és extrém-kerékpárosok! Amennyiben kérdésetekre nem, vagy nem kielégítően kaptatok itt választ, akkor írjatok nekünk e-mailt, vagy hívjatok fel bennünket. Nagyon örülünk „érdeklődéseteknek”, mert az nekünk is segít ennek az oldalnak a fejlesztésében. Köszönjük!

 

 

Hol és hogyan jelentkezhetek?

A Pentek vállalat online jelentkezési portáljának linkjén keresztül:

Jelentkezése a 2017-es 24 órás Túrára

(Az online jelentkezés a www.pentek-payment.at weboldalon történik – ez a Pentek timing GmbH szolgáltatása. A számlázás és a fizetés a szervező nevében és bankszámlájára történik.  Pentek timing GmbH ebben az esetben csupán, mint a jelentkezési portál szolgáltatója és üzemeltetője van jelen.)

A jelentkezésedet követően minden esetben kapsz majd egy megerősítő e-mailt, mely tartalmazza a rajtszámodat. A jelentkezés megerősítését kérlek, nyomtasd ki és hozd magaddal az indulási csomagok kiosztására! Ha nem érkezett meg ez az üzenet a postafiókodba, ellenőrizd a SPAM-mappát is…

 

 

Mennyibe kerül a 24 órás Extrém Túrán való részvétel?

A részvételi díj egységesen 34 Euró.

A részvételi díj tartalmazza:

• a részvételt a kiválasztott útvonal megtételére

• egy indulási csomagot – mint mindig – értékes holmikkal

• indulás előtti reggelit

• étellel és meleg itallal való ellátást minden ellenőrző állomáson

• a túra-forródrótot

• gondozás és segítség az úton mobil szervízjárművekkel

• ingajárat, buszos szállítás vissza a kiinduló pontra

• ingyenes kerékpár ellenőrzést. Ennek időpontját és pontos menetét a későbbiekben folyamán itt közöljük…

 

A korai (2016.12.06. előtt) jelentkezők kapnak még az indulócsomagok kiosztása során egy ingyenes 24 órás Extrém pólót is. Jelentkezéskor a méretet és fazont kérjük megadni. Köszönjük!

 

Az egyéni utazás az indulási helyekre és a szállás költségét a nevezési díj nem tartalmazza! ;-)

 

 

Hol jelentkezzek be? Hol kapom meg az induló csomagot?

EREDETI ÚTVONAL Oggau - Oggau

Induló csomag kiosztás:

2017. január 26, csütörtök, 12:00 – 20:00 óra

2017. január 27, péntek 01:00 – 04:00 óra

Polgármesteri Hivatal Oggau, 7063 Oggau, Hauptstraße 52,

 

ZÁRÓ ÚTVONAL Apetlon - Oggau

Induló csomag kiosztás:

2017. január 26, csütörtök, 14:00 – 20:00 óra

2017. január 27, péntek 08:30 – 10:30 óra

Weinzettel Vendéglő, 7143 Apetlon, Quergasse 20,

 

224 MÉRFÖLDES LAKEMANIA ÚTVONAL Podersdorf - Podersdorf

Induló csomag kiosztás:

2017. január 26, csütörtök, 12:00 – 20:00 óra

2017. január 27, péntek 03:00 – 06:00 óra

SEECAFE Podersdorf, Seeweingärten III 2, 7141 Podersdorf am See

 

A regisztrációhoz hozzátok magatokkal a jelentkezést megerősítő üzenetet!

 

Induló csomagokat (és ajándék pólókat) kizárólag az adott indulási helyszíneken és a megadott kiadási határidőig osztjuk ki. Postai csomagküldés, a jelentkezési határidő alatt és után sem lehetséges. Az át nem vett induló csomagokat és pólókat összekészítjük és karitatív szervezetek számára adjuk át.

 

 

A jelentkezést követően választhatok másik útvonalat / indulási helyet?

A választott indulási hely sajnos nem módosítható másikra és/vagy nem adható át másik személy számára.

 

 

Már hetek óta várom a rendezvényt, jelentkeztem is, a hátizsákot is telepakoltam már a túrára, de mégsem tudok részt venni. Mi tévő legyek?

Kérlek, légy tudatában, hogy a részvételi díjadat nem áll módunkban vissaztéríteni.

Javasoljuk ezért, hogy már a jelentkezés során a felajánlott sztornó-biztosítást jelöld be!

 

 

Mikor kezdődik? Hol és mikor rajtol a mezőny?

A közös indulási nap, 20147. január 27. péntek.

Az indulási helyek és időpontok különbözőek.

Az eredeti útvonal Oggauból indul 04:30-kor.

A záró útvonal Apetlonból indul 11:00-kor.

A 224 métföldes Lakemania útvonal Podersdorfból indul ugyancsak 06:30-kor.

 

Kérünk benneteket, érkezzetek pontosan. Azzal a résztvevővel, aki utolsóként lépi át a rajtvonalat, véget ér az indítás. Ezt követően újabb indítás nem lehetséges!

 

 

Ezalkalommal is lesz közös indulási reggeli?

Természetesen! A három 24 órás Extrém település Oggau, Apetlon és Podersdorf valamint a helyi turisztikai egyesületek vendégei vagyunk egy jó reggelire.

A közös reggeli étkezést és a fennmaradt induló csomagok kiosztását követően (Kérlek, mindenképp hozzátok magatokkal a jelentkezés megerősítését!) közösen rajtolunk!

A reggeli időpontja – indulási helyszínenként:

Oggau 01:00-tól 04:00-ig.

Podersdorf 03:00-tól 06:00-ig.

Apetlon 08:30-tól 10:30-ig.

 

 

Bármilyen időjárás esetén elrajtolunk? Az indulási napot rossz idő esetén sem halasztjátok későbbre?

Igen, MINDEN ELKÉPZELHETŐ IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNY esetén elrajtolunk! Ha vihar van, havazik, békák potyognak az égből, vagy egy hadseregnyi hóember vonul be – elindulunk. Kérünk titeket, jól készüljetek fel és ügyeljetek a csomaglistátokra és figyeljétek az időjárás előrejelzést!

 

 

Az útvonal jelölt? Nem tudok eltévedni?

Minden fontos tájékozódési ponton találsz majd útjelző nyilakat – legfőképp Magyarországon a mezei utakon. Térképet, ill. útvonalvázlatot találsz az induló csomagban. Az út főképp a B10 számú kerékpárúton halad.

 

 

Elérhetőek GPS adatok a 24 órás Túráról?

Igen, már dolgozunk rajta! Természetesen jelenleg is számtalan adat áll rendelkezésre az elmúlt év túráiról a lehető legkülönbözőbb formátumokban. Szeretnénk – mihelyt minden ellenőrző pont és mobil szerviz pont helyszíne biztossá válik – hivatalos és mindenekelőtt aktuális útvonaltervet ingyenesen rendelkezésetekre bocsátani, lehetőség szerint minden felhasználói eszközre! Még egy kicsi türelmet kérünk!

 

 

Mikor ér véget a rendezvény?

A rendezvény hivatalos záró időpontja, mellyel az általunk nyújtott ellátási szolgáltatás is megszűnik, 2017. január 28. 14:00 óra.

 

 

Mennyit kell gyalogolnom/futnom/tekernem?

Bármelyik útvonal mellett döntesz is – Eredeti útvonal, Záró útvonal vagy a 224 mérföldes Lakemania – gyalogolsz, futsz vagy kerékpározol a saját tempódban, amíg a lábaid bírják és az agyad készen áll rá – és természetesen csak addig, amíg az adott útvonalon azt meghatároztuk. Nem „kell” Oggautók Oggauig menned, nem „kell” három kört megtenned kerékpárral… Ezek csupán közös célkitűzések, amelyek biztonságot adnak számodra, egy gondozott útvonalon való haladást biztosítanak és segítenek bennünket abban, hogy számodra a lehető legjobb ellátást biztosíthassuk.

 

 

Nem bírom tovább – mi lesz velem?

Alex, a szerviz koordinátorunk, az ingyenes forródróton mindig elérhető és kiállásod esetén visszahoz Téged. Senkit nem hagyunk a bajban egyedül – senkit sem hagyunk hátra! Az ingyenes ingajáratunk pedig minden „Köszönöm, most ennyi volt számomra – résztvevőt” visszaszállít a mindenkori indulási helyre.

 

Különösen kerékpárosok figyelmébe ajánljuk: számodra és a bringád számára az útvonal mentén saját kerékpáros-segítő-csapatok nyújtanak segítő kezet probléma esetén. Amennyiben a javítás a helyszínen nem lehetséges visszaszállítunk Téged és a kerékpárodat Podersdorfba, az indulás helyére. Kérünk titeket, hogy alaposan készüljetek fel a 224 mérföldes Lakemania útvonalra és készítsétek fel arra a kerékpárotokat is. Használjátok ki az ingyenes kerékpár ellenőrzési szolgáltatásunkat is. Ennek részleteit hamarosan itt tesszük közzé.

 

Itt olvashatod a mi kis szerviz-korlátainkat:

A szervízjárműveinket nem orvosok vagy mentősök vezetik.

Ezt a feladatot a barátaink látják el, akik ezzel támogatnak bennünket. Kérünk titeket, hogy ne terheljétek túl a mi lányainkat/fiainkat csúnya sérülésekkel!

Abban az esetben, ha valóban olyan sérülés történt, ahol azonnali orvosi segítség szükséges, hívjátok azonnal a mentőket 144 segélyhívón, vagy a 112 nemzetközi segélyhívót!

Legyetek türelmesek, hiszen 14 jármű rendelkezésre állása esetén is időbe telhet, míg a 120 km-es útvonalon közeledik a „segítség” vagy az „étel”!

Egyébként eddig egyik túránk alkalmával sem történtek komoly sérülések. Kérünk benneteket, hogy vigyázzatok egymásra – mindannyiótokat szeretnénk egészségesen viszontlátni Oggauban, Apetlonban vagy Podersdorfban!

 

 

Hogy szól a 24 órás Szerviz telefonszáma?

Az aktuális 24 órás forródrót számát a Túrakiadványban találod, ami az induló csomag része. Tipp: mentsd el a számot a mobilodba rögtön azután, hogy megkaptad az induló csomagodat!

 

 

Kell az éhségtől és szomjúságtól szenvednem?

Kulináris szempontból nézve, ez egy extrém ízélmény-túra…

A fix ellenőrző pontjainkat eddig a legnagyobb fokú dicsérettel illeték és a mobil szerviz-flottánk is jó minőségű teával, italokkal és friss élelmiszerrel lát el Téged a nap 24 órájában.

Az aktuális ellátó állomások és ellátási időpontok tervén jelenleg még dolgozunk. De ezt az információt itt pótoljuk majd.

Kérünk titeket, hogy egy-két órányi útra gondoskodjatok az önellátásotokról is. Némi teát és néhány energiaszeletet csomagoljatok a hátizsákba…

 

 

Mit vegyek fel? Milyen lábbelit húzzak?

Csodálatos ám jéghideg tájon túrázunk/futunk/biciklizünk télen, 24 órán keresztül (gyakran hosszabb – ritkán rövidebb ideig). Az útvonal alig akadnak szélvédett helyek. A túrázáshoz/futáshoz javasoljuk, hogy könnyű és vízálló sport-, vagy gyaloglócipőt viseljetek; a nehéz bakancsokról inkább lebeszélnénk benneteket. A jó szellőzés fontos. Új cipőket jól járassátok be a túra előtt! Öltözködjetek szél- és vízállóan, rétegesen + legyen a hátizsákban még egy melegebb ruhadarab a szünetekre. És tartsátok észben, hogy éjszaka hidegebb van…! Hasonlók vonatkoznak a kerékpárosokra is. Meleg dzseki, hosszúnadrág (lehetőleg bélelt) és meleg fejfedő a sisak alá, ami véd a fagytól és a menetszéltől (szélcsökkentő hatás). Gondoljatok a szabad bőrfelszínekre is, ezeket jó zsíros krémmel gondosan kenjétek be. Jeges utak esetén javasoljuk szeges abroncsok használatát!

 

 

A csomaglista! Avagy mit szükséges mindenképp magammal vinnem a 2017-es 24 órás Extrém Túrára?

Minden hosszú táv túra esetében valóban számít minden gramm. Tehát hozz magaddal a lehető legkevesebbet, de minden szükségeset!

 

Alapvető csomaglista minden résztvevő számára (túrázó/futó/kerékpáros):

 

- Útlevél/Személyi igazolvány

Kereken 40 km-t az útvonalból Magyarországon járunk/futunk/kerékpározunk végig!

 

- Láthatósági mellény

Magyarországon sötétben kötelező! És rossz idő esetén is plusz biztonságot ad!

 

- Hátizsák, egy termosznyi teával és 2 órára elegendő élelemmel az önellátáshoz!

Kulacsok – még külön ivócsővel is – alacsony hőmérséklet esetén befagynak…

 

- Tartalék-ruha, a jelentősen hűvösebb éjszakai órákra, ill. esővédő ruházat!

 

- Fejlámpa teljesen feltöltött akkumulátorokkal/elemekkel

Fontos az éjszakai vagy rossz időben való tájékozódáshoz!

 

- Elsősegély csomag és alufólia!

 

- Mobiltelefon teljesen feltöltött akkumulátorral

Fontos, hogy kapcsolatot tarthass velünk, ill. segítséget hívhass!

Egy tartalék Power-Bank – testközelben tartva – további biztonságot ad!

 

Továbbiak kerékpárosoknak:

 

- Első és hátsó világítás megfelelő fényerővel!

Kérjük, hogy ne csini-mini villogókat használjatok; azzal a saját és más résztvevők testi épségét is veszélyeztetitek!

 

- Sisak!

Mindegy, hogy kemping biciklivel jössz, vagy egy 10 000 Eurós MTB-ot tekersz – kérünk, hogy vigyázz a fejedre!

 

A LEGFONTOSABB: végtelen motiváció éppúgy, mint öröm a gyaloglásban – futásban – kerékpározásban!

 

 

Hé, a 224 mérföldes Lakemania teljesen jól hangzik. Szükségem van ehhez különleges kerékpárra?

Elvileg mindenféle kerékpár rajthoz állhat.

MTB-ok, versenykerékpárok, crosskerékpárok, túrakerékpárok elektromos rásegítéssel, vagy nélküle, egykerekűek…, kihagytuk valamelyik típust? A 224 mérföldes Lakemania esetén is mindenki a saját tempójában halad! Nincs verseny – akárcsak a másik két útvonalon! Kérjük, figyeljetek: a Fertő-tó körüli út nem csak aszfaltozott utakból áll. A túra részben kavicsos utakon halad és néhány szakasz – az időjárástól függően – kerékpárral csak nehezen járható. Egy MTB vagy egy cross kerékpár lenne meglátásunk szerint – épp a téli körülmények miatt – a legjobb választás.

De a döntés teljes egészében a Tiéd! :-)

 

 

Olyan kíváncsi vagyok… mi lesz majd idén az induló csomagban?

Az induló csomagot még nem állítottuk össze teljesen!

Biztosan benne lesz majd a 24 órás sapkánk és az extrém hasznos csősál. Természetesen minden vadi új 2017-es extrém designnal… :-)

 

 

Pontosan kik és mit csinálnak a ti 24 órás követeitek?

A mi 24 órás követeink fontos tagjai a 24 órás csapatnak!

Segítenek nekünk a szórólapok és plakátok terjesztésében.

Cikkeket írnak és gondozzák a sajtómunkát.

Képviselnek minket a különbőző fórumokon és országokban.

Gondoskodnak a jó hangulatról a túra előtt és annak során.

Számunkra ők értékes tanácsadók és mértékadó figyelmeztetők.

Ők támogatnak minket és követelnek tőlünk.

Mindig rendelkezésünkre állnak - késő éjszaka is. ÖNKÉNTESEN!

 

És ami azt illeti, valóban óriási szerencsénk van, ha végignézzük a 24 órás követeink listáját…

 

Németország/Susi Faber

Magyarország/Ivánkovics Norbi

Svájc/René Nüesch

Szlovákia/Marian Hornak

Alsó-Ausztria/Monika Fücsek

Bécs/Christian Weingartner

Stájerország/Franz Lang

Karintia/Dominik Pacher és Alexander Radin

Felső-Ausztria/Andreas Gindlhummer

Tirol/Mathias Astner

Követ/Gerald Zhang-Schmidt

Túra-szervízkoordínátor/Alexander König

Mobilitás/Erich Horvath

kutya / Albert Steiner

 

Itt mondunk óriási köszönetet mindnyájatoknak!

 

Szeretnél önkéntesen segíteni nekünk a „24 órás Burgenlandi Extrém Túra színfalai” mögött? Akkor írj nekünk, vagy hívj bennünket!

Örülünk minden segítő kéznek és velünk együtt gondolkodó fejnek – tehát Neked!

 

 

 

 

© 2016, MOTO GmbH. Herausgeber und für den Inhalt verantwortlich: Verein 24 Stunden Burgenland, ZVR 660434585, A-7063 Oggau.